Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A szervezet nitrogén-monoxid-szintjének növelése
  2024-01-31 19:45:29, szerda
 
  Azt gondolnánk, hogy a nitrogén-monoxid nem igazán tesz jót a szervezetünknek, azonban tudnunk kell, hogy ez a kis molekula jelentős előnyökkel jár többek között a szív egészsége szempontjából.

A nitrogén-monoxid egy olyan molekula, amelyet a szervezet természetesen termel. Támogatja a vérkeringést, segítve a tápanyagok és az oxigén hatékonyabb szállítását a test minden részébe. A nitrogén-monoxid szintjének növelése egyszerű lehet, hiszen csak annyi a dolgunk, hogy sok olyan táplálékot fogyasztunk, amely étrendi nitrátokban gazdag. A szervezet a nitrátot nitritté tudja alakítani, majd nitrogén-monoxiddá. A nitrogén-monoxid-szint növelésének másik módja az L-arginin, egy aminosav bevitele, amelyet a szervezet nitrogén-monoxiddá alakíthat.

Miért jó és hasznos számunkra a nitrogén-monoxid?
A nitrogén-monoxid leginkább a szív egészségére gyakorolt előnyeiről ismert. Fontos az egészséges véráramláshoz, segít fenntartani az artériák és az erek rugalmasságát, és támogatja a vérnyomást. A nitrogén-monoxidnak számos más fiziológiai hatása is ismeretes, beleértve az immunrendszeri támogatást, az izommozgás, az agyműködés és a férfiak szexuális működésének a támogatását.

Most pedig nézzük azokat a táplálékokat, amelyek segítenek megnövelni a szervezetben a nitrogén-monoxid szintjét. Az egyik a cékla és céklalé, amelyek különösen sok arginint tartalmaznak. Ez egy aminosav, amelyet a szervezet nitrogén-monoxiddá alakíthat. Ezen kívül a kutatási eredmények azt mutatják, hogy a cékla tápanyagai segíthetnek a megfelelő vérnyomásszint és az egészséges gyulladásos válasz támogatásában.

A zeller egy másik magas nitráttartalmú zöldség, amely támogatja az egészséges vérnyomást és a szív egészségét, emellett még a puffadást is enyhíti.

Tanulmányok sora igazolja, hogy a leveles zöldségek nitrátszintje magasabb, mint a gyökérzöldségeké. Ezeknek a zöldségeknek a főzése és párolása csökkenti az adott táplálék tápanyagtartalmát, így mindenképpen a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk azokat.

A menta nevű gyógynövény nemcsak tápanyagokat, hanem bőséges nitrátot is biztosít a szervezet számára. Turmixitalba is rakhatunk mentaleveleket, de salátákhoz is hozzáadhatjuk, hogy megnöveljük a szervezet nitrogén-monoxid-szintjét.

A tárkonyt belefőzhetjük levesbe, hozzáadhatjuk turmixitalokhoz, teát is főzhetünk belőle, ezzel pedig szintén megnöveljük a szervezetünkben a nitrogén-monoxid-szintet, hiszen a gyógynövény is tele van nitrátokkal.

A spenót nemcsak nitrátokban bővelkedik, hanem több C-vitamint tartalmaz, mint bármely citrusféle, azaz narancs, mandarin, citrom, grépfrút. A C-vitamin pedig segít az immunrendszer fellendítésében.

A csicseriborsó egy nagyon jó fehérjeforrás, a vegánok egyik kedvenc tápláléka. Arginin nevű aminosavat tartalmaz és még nitrátokban is gazdag.

A mandula szintén sok arginint tartalmaz. A jó zsírok forrása is, nagyon jó szívegészséges tápláléknak számít amellett, hogy sok nitrátot is tartalmaz.

Az aróniabogyó tele van C-vitaminnal, polifenolokkal és olyan antioxidánsokkal, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer egészségéhez és a bőrben lévő kollagén termeléséhez. Az aróniabogyók aktiválják a nitrogén-monoxid szintáz enzimet, amely az L-arginin aminosavat nitrogén-monoxiddá alakítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyökérzöldségeké, antioxidánsokkal, szervezetünknek, turmixitalokhoz, fellendítésében, szervezetünkben, polifenolokkal, szívegészséges, mentaleveleket, vérnyomásszint, immunrendszeri, nitráttartalmú, immunrendszer, nitrátszintje, rugalmasságát, hozzájárulnak, szempontjából, véráramláshoz, csicseriborsó, hozzáadhatjuk, támogatásában, fehérjeforrás, belefőzhetjük, természetesen, szervezetben, táplálékokat, tápanyagokat, tartalmaznak, vérkeringést, turmixitalba, egészségéhez, aróniabogyók, mindenképpen, zöldségeknek, termeléséhez, megnöveljük, szív egészsége, olyan molekula, szervezet természetesen, oxigén hatékonyabb, test minden, nitrogén-monoxid szintjének, nitrátot nitritté, aminosav bevitele, nitrogén-monoxid leginkább, szív egészségére, egészséges véráramláshoz, erek rugalmasságát, immunrendszeri támogatást, férfiak szexuális, nitrogén-monoxid szintjét, kutatási eredmények,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Zilahy Lajos gondolata  Sokan azt tartják  Png telefon  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Adakozás  Jó éjszakát  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  képre írva  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Szép napot kívánok  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Png csokor  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alázat  Png fotel  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tanuld meg ezt a versemet  A televizió nem a kultúrát kép...  Png csokor  A sors  Tavaszi kép  Fekete István - Akác  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép estét  Alázat  Facebookon kaptam  Nem számIt  Nem tudhatod  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Még csak most kezdődik a nap  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Png virág  Egy bizonyos határt  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Elköszönt  A sors  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A Megváltó szolgálatában  Adakozás  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png nő  Png ház  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Még csak most kezdődik a nap  Erdőn  képre írva  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 20  Popper Péter szavai  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Fekete István - Akác  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Png csokor  Elköszönt 
Bejegyzés Címkék
szív egészsége, olyan molekula, szervezet természetesen, oxigén hatékonyabb, test minden, nitrogén-monoxid szintjének, nitrátot nitritté, aminosav bevitele, nitrogén-monoxid leginkább, szív egészségére, egészséges véráramláshoz, erek rugalmasságát, immunrendszeri támogatást, férfiak szexuális, nitrogén-monoxid szintjét, kutatási eredmények, cékla tápanyagai, megfelelő vérnyomásszint, egészséges gyulladásos, másik magas, egészséges vérnyomást, szív egészségét, leveles zöldségek, adott táplálék, menta nevű, szervezet számára, tárkonyt belefőzhetjük, spenót nemcsak, immunrendszer fellendítésében, vegánok egyik, mandula szintén, aróniabogyó tele, immunrendszer egészségéhez, bőrben lévő, aróniabogyók aktiválják, nitrogén-monoxid szintáz, gyökérzöldségeké, antioxidánsokkal, szervezetünknek, turmixitalokhoz, fellendítésében, szervezetünkben, polifenolokkal, szívegészséges, mentaleveleket, vérnyomásszint, immunrendszeri, nitráttartalmú, immunrendszer, nitrátszintje, rugalmasságát, hozzájárulnak, szempontjából, véráramláshoz, csicseriborsó, hozzáadhatjuk, támogatásában, fehérjeforrás, belefőzhetjük, természetesen, szervezetben, táplálékokat, tápanyagokat, tartalmaznak, vérkeringést, turmixitalba, egészségéhez, aróniabogyók, mindenképpen, zöldségeknek, termeléséhez, megnöveljük, növelésének, nitrátokban, fenntartani, tanulmányok, támogatását, gyulladásos, fogyasztunk, fiziológiai, tápláléknak, működésének, gyógynövény, szállítását, nitrátokkal, aróniabogyó, egészségére, segíthetnek, fogyasztjuk, hatékonyabb, támogatást, citrusféle, egészségét, bővelkedik, egészséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.